Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Strålande jul

Nu står åter julen för dörren
med min barndoms julkänsla
med bara glädje våra traditioner

Jag kan förnimma doften
av pappas ny huggna julgranen
juleljusens goda doft av stearin

Mamma pyssel i köket
pappas julkärvar
till småfåglarna
mammas goda julkakor

Den varma julgröten
mammas olika frestelser
omeletter med underbar
kantarell stuvning

Julbordet fullt av godsaker
vi barns förväntningar
glädjen var enorm
liten som stor

Vi minns våra barndoms jular
den glädje för oss barn
den tid allt tog
med dopp i grytan

Alla sillinläggningar
julskinkan skulle
kokas och griljeras
pepparkakorna skulle bakas
ett litet pepparkakshus
fick ej förglömmas

När sent omsider tomten kom
förväntan en längtan
om ens önskan skulle slå in

En docka ett tåg
eller kanske en kälke
var många barns drömmar

För oss barn
var julen en förväntans tid
allt i december
tog en evinnerlig tid

Felicia




Fri vers av feliciaa VIP
Läst 185 gånger
Publicerad 2023-12-10 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

feliciaa
feliciaa VIP