Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Altruism

Under bekräftelsens stjärna vandrar vi alla
i självhävdelsens bedräglighet vi falla
i den egocentriska godhetens fälla
tror vi oss genom bekräftelsen vara snälla




Bunden vers av Kungskobran VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-13 08:57



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Att göra de goda gärningarna i tysthet utan tanke på credit är naturligtvis mindre själviskt. Å andra sidan kan skrytet få en avsmittande effekt om fler blir informerade. Myntet har som vanligt två sidor. Tänkvärd text iaf.
2023-12-13

  Marita Ohlquist VIP
Väl värt att läsa och fundera på.
2023-12-13

    ej medlem längre
Det ena kanske inte utesluter det andra :)
2023-12-13

    Sefarge VIP
Så sant men det kan vara
Så olika med bekräftelse
T.e.x att få känna sig
"betydelsefull"och ej
helt o hållet värdelös?

2023-12-13

  Lottie Ålhed VIP
Tänkvärda ord!
2023-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP