Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min första dikt om julen.


Juldikt



Vattnet har stelnat av frysta grader.

Snön har lagt sig ned.

Människan äro glader.

Ty de har en evig fred.



Kanske varar den inte för alltid.

Men man kan alltid hoppas så.

Men det känns bra just denna högtid.

När marken är vit och himmelen blå.





Men älgen som vandrat i hundratals mil.

Han hittar ingen föda.

Han har vandrat sedan april.

Nu bär han på en stor möda.





Han hittar inget gräs eller mossa.

Ty allt är täckt med snö.

Hungern kan han inte krossa.

Snart får han stillsamt dö.







Människan njuter av den vita tiden.

De njuter och har kul.

Snart har älgen svalt sig förliden.

Och snart så blir det jul.




Bunden vers (Sonett) av Hilding Wickström
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-16 17:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hilding Wickström
Hilding Wickström