Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Supervulkanen och jag

Vilket slöseri av ett liv, mitt liv, tänker jag
om supervulkanen skulle spotta ut så mycket aska
att det blev vinter många år framöver
Vi utan sol
Så vad är då gåvan livet om det inte får vara en fin gåva
Och är det bara tillfälligheter så är det just så
en spermie och ett ägg och ett fortsatt arbete att hålla sig vid liv
oavsett sol eller inte
Rätt meningslöst egentligen men ändå inte
Det fylls många viktiga funktioner både inom oss och mellan oss
Det sprutar lava mellan oss
Vi kokar över
Vi också
Det gudomliga är något väldigt märkligt
Troendet i sig
Att det spred sig så och skapade så mycket krig och elände
Väldigt odemokratisk är religionen
Helt klart beror det på fantasin, tänkandet och drömmandet
Låt oss drömma
Men bestäm inte hur
Gud är ingen dröm längre
Det är lagar utan ordning, det är lagar och diktatur
Vi klarar inte av friheten utan måste sätta gränser överallt
Tills naturen blir oss större




Fri vers av Kaktusblomma
Läst 34 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-20 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kaktusblomma
Kaktusblomma