Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Julafton

Nu är det jul
det lyser vackert
i varje hus

Glädjande att
få ge klappar
till de små

Även för vi stora barn
som ännu mer
alltid önskat
Tomten hälsa på

Liten som vilken stor
tycker julen som kommer
ska ta tillvaras
sa vår älskade Mor

Vår Far han for och hämta
tomtedräkten som blivit
ack så liten om magen stor

Med mycket mödas
drog vi och slet
och tillslut
satt juledräkten där
dock lite på sne

Men var gör väl de
huvudsaken att
tomteluvan täckte
den bara skulten

Sen var det även
detta eviga damm
som satt som klasar
på Fars tomteluva
och var så grå
inget rött kunde framgå

Men slutet gott allting gott
när Tomten väl var klar
låg alla på golvet under granen
och skrek och skippa efter andan
i skrattsalvor som hördes
härifrån till Tomtens land

Felicia




Fri vers av feliciaa VIP
Läst 182 gånger
Publicerad 2023-12-21 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

feliciaa
feliciaa VIP