Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhetens sällskapsrum

 

Någons man
sitter bredvid en annan kvinna
opresenterade
sitter de där framför tv.n
i varsin rullstol

någons pappa
som minns småbarnsåren
mer än nuet

också någons morfar
men barnbarn blir stora
och världen är vid
vitaliteten rusar rastlöst vidare

något av en lokalkändis
okänd i det stora hela
suckar djupt
i ensamhetens sällskapsrum
magasinerad
och utmanövrerad av livet

några andra
hasar osaligt runt i rummet
korttidsboende
med någon inombords
som de har svårt att minnas

han stålsätter sig och tar farväl
till flyktigt besök




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-12-29 11:42



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Inkännande och medkännande text som når fram och blottlägger allas vår sårbarhet. Berörande mänsklig blick som känner in och bjuder in till en djupare förståelse.
2024-01-02

  Respons VIP
Du beskriver ensamheten i flersamheten så väl!
2023-12-30

  karenina VIP
Får en smärtsam flashback tillbaka till då min pappa befann sig på kortis under några veckor. Tiden kändes stå stilla när jag kom in där, som i en slags glasbubbla.
2023-12-29

  Anya VIP
Åhh vilken träffande text om ett korttidsboende. Jag känner igen mig. Tack!
2023-12-29

  Kungskobran VIP
Så stark dikt om hur det ser ut, det är som jag känner den svaga doften av urin i ensamhetens sällskapsrum.
2023-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att hamna på ett sådant ställe.
2023-12-29

  Månfare VIP
Vi lever längre nu säger de, men vad är det för liv?
2023-12-29

    Sefarge VIP
Ja sådan medmänsklig hyllning
och framlyftande till de som
osaligt hasar sig fram inuti
sin egen bubblas tillvaron
Ej helt säkert de alls
finns med till nästa
nyår? Då deras
krut bränts
ut till slut?
;)


2023-12-29

  Ulf Carlsson VIP
Det indefinita pronomenet "någon" representerar äldreboendets anonymitet.
"Han" som flyr är en blivande "någon".
2023-12-29

  Ninnii
ÄLSKAR! Sorgligt men väldigt fint. Får mig att tänka på min mormor. Tack!
2023-12-29
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP