Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet

 

Livet måste ner i mig
går det bara igenom mig
utan att slå rot
kunde det lika gärna
vara någon annans

 *

Livet kommer ur mig
en pulsar som dansar och dör

 *

Jag föredrar huvudnumret
föreställningen om livet
framför livets teater

 *

Livet lär mig att lasta
att dra dagar och fötter
att vara på tårna
men också
konsten att kasta

Livet kommer ur mig
ett fackeltåg
av flerfaldig förtvivlan

 *

men ändå

 *

Livet kommer ihåg

hoppet
som en hopknölad
papperslapp i handen

 *

Livet delas ut som en lott
tärningen är kastad
männskan har njutit och utstått
och solnedgången
regelbundet förhastad




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-12-30 00:02



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Så mycket ryms i texten, och din unika röst behövs verkligen här på sidan.

Känner det som att skrivarjaget vill vara i livet, oavsett hur ont det kan göra .
Och så fint att hoppet kan vara bortglömt, men det finns där, bara vi orkar leta.
2024-01-01

  TrollTörnTrappan VIP
Flera fina sidor av Livet visar du. Här framkastas kontrasterande riktningar. Och vidrör på djupet frågor om identitet, lärdom och föreställningar.
2023-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Till Slaskanden:

Du får se själv.
Men då är det för sent.

Går man in i evigheten utan Jesus är man körd.
2023-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Den namnkunnige hade rätt.
2023-12-31

  Koloristen
"Bli frälst - eller gå förlorad" dundrade en gång en namnkunnig predikant från talarstolen.
2023-12-30

    Askanden
"Ingenting hör på jorden varar i evighet."

dumheten är det uppenbarligen
ingen ändå på
den är evig
den är oändlig
2023-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Ingenting hör på jorden varar i evighet.
Evigheten är uppdelad i:
a) Himlen
b) Förtappelsen

Jesus är den enda vägen till himlen.
2023-12-30

  Kungskobran VIP
Fantastisk fin dikt om livets alla vedermödor och skiften

Livet är en lott
som du fått
om du vill livet ha
förvalta lotten bra
Glöm ej bort
att livet går fort
satsa på kärleken
den enda evigheten
2023-12-30

    Sefarge VIP
Livfull stjärnbeströdd
Skrivelse av meningar
Som lyser upp i vinter.
,-mörkret att läsande
få avnjuta! Innerligt
tack för det!
;)
2023-12-30

  Blomma-Stjärna VIP
"livet måste ned i mig, går det bara igenom mig, utan att slå rot, kunde det lika gärna vara någon annans"
de raderna får mig att minnas hur det var (djävligt) att ta sina första stapplande kalvsteg ut ur hemmet - på väg att bli vuxen...
2023-12-30
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP