Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Granskande röster – Tanka svit

Granskande röster för fred

Det görs försök att tysta ner dem

Tystade nedrustnings förslag

 

Kommer kriget nu Herr Minister?

När den som har mycket får mer?

 

------------------------------------------

 

I de bakre leden

Fattigdomen sprider sig

Viljan till att kämpa

 

Urlakas och dras i botten

Om kriget skulle komma

 

------------------------------------------

 

Plikten framförallt

Ställa upp för fosterlandet

Barn och kvinnor försvaras

 

Nationen över allt och alla

Ingen kommer undan digitalt

 

------------------------------------------

Överdrivna analyser

Tystade försök reduceras

Nedrustning avförs

 

Som betydelselöst i modern tid

Utrensningar proklameras med makt

 

------------------------------------------

 

Ett nytt år med nya tag

Stöd för granskande röster

Och fred dras in

 

De tänker på sig själva

Och sitt ryktes karriär

 

------------------------------------

 

De vill vara hjältar

Och reducerar granskning

Till att vara onödigt

 

Stödet dras in helt och hållet

Nu ska det satsas på misär

 

-----------------------------------

 

Vad blir kvar måntro?

För nästa generation?

Att se fram emot?

 

När stödet för fred dras in

Helt som funnits i 100 år

 

 

Taleptox Skrev

Den 20231228

<+>




Bunden vers (Tanka) av Taleptox VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2023-12-28 16:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP