Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vintefrossans årstid


Stängningsdags

Det är få kvar nu

På det lokala fiket

Trots att det finns

Gott om plats i vårt land

Öde och tomt på människor

Ligger gator en måndagskväll

Den 1 januari

Nyårsdagen 2024

En gammal dam i 68 års åldern

Lämnar fiket i hopp om att

Få plats på ett härbärge

På torget vaggar

En gammal  dam fram

och tillbaka med

sina tillhörigheter

I en kundvagn

Kylan är bitande

Hon har inget eget hem

Att gå hem till

Endast ett härbärge

Är hennes alternativ för

Nattens sömn

Med plats för en

sån som hon

Hon blev av med

Sin bostad för 3 år sedan

En Bokonsulent

Fattade beslut om att

Vräka henne för att

Som han trodde att Hon var Rom

Trots att hon betalat hyra

Varje månad i 10 års tid

Bokonsulenten hade tyckt

Med sina inskränkta fördomar

Att det inte gick att ha en sån

Som hon boendes där

”Bidragstagare som inte

Är självförsörjande är en börda

För samhället och kan inte vara med”

Ansåg bokonsulenten

Damen som tidigare jobbat

Merparten av sitt vuxna liv

Hade en liten pension att leva på

Trots att det finns gott

Om plats i vårt land

I dörren till fiket mötte hon

En man på gatan när hon klev ut

Som sa ””Är du rom?”

”Nej , jag är inte från Rom

Jag är från Sverige” svarade kvinnan

Kl 21 stänger fiket

Och kylan är bitande

 

Taleptox Skrev

Den 20240101

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2024-01-01 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP