Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Nya löften

En man trodde en annan man

Var som  en litterär figur ur en bok

En sån där skönlitterär tok

 

En bok skriven för en 50 år sedan

Om en miserabel figur

En man skämtade med honom

Och Gud va han blev sur

 

Nu avger han nya löften om att

Bli en bättre människa än förut

Och att det på sammansmältning

Skulle vara med det nya året slut

Men tröstlösa minnen

Påminner honom än idag

Om en uppfattning så vag

Hämtad från en bok han läst

Skriven av en författare

Ouppnåelig för hans begåvning

Han har fastnat i ett cirkel resonemang

Och återvänder till likadana termer igen

Han gör försök att ta sig ur denna svåra cirkel

Med hjälp av vänners uppmuntran

Och uppskattande fina ord

Hans dolda cyniska ånger

Sätter hinder för hans glömska

Besvärad av svåra minnen och

Verklighetens hårda liv

Och kanske ska det nya året i år

Ta plats för ett förflutet

Han mest av allt önskar glömma

 

Taleptox Skrev

Den 20240101

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2024-01-02 19:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP