Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luguber lönndom


Gud är en poetisk markör
i Jagets oproportionerliga överdåd,
samtidig hämsko & syndabock,
påskylld och tagen till vittne,
envis slagdänga
i mänsklighetens tour de force
genom en evighet strödd med stjärnor
och avstånd
och påhittiga vapenslag,
mellan den plötsliga insiktens satoriljus
och demensens tätnande dimma;
mellan ”på tapeten” & ”under mattan”

Ja, Gud är en rosenbuske i skritt
genom hämndbegären;
någon som står starkast obevisad
och spricker som ett troll
i klarsynens kalla ljus;
en luguber lönndom från Zoroaster
till Dalai lama,
från Augustinus till Målle,
från Moonsekten till Antje Jackelén




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-07 09:57



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja, men om man tänker sig att ingenting har skapat världen och dessutom från ingenstans och med hjälp av ingenting då kanske gud plötsligt får mer substans. Ska tilläggas att jag inte räknas som troende, men jag har heller aldrig fördjupat mig i religion.

Jag gillar texten, du skriver bra. Ska absolut läsa mer.
2024-01-07

  lodjuret/seglare VIP
En vän till mig i är starkt attraherad av ord som just 'luguber'. Fatabur är förstås även det som ofrånkomligt minnesvärt.
2024-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP