Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Större än noll

 

Jag är större än noll
jag har gått från mardröm
till smärre entusiasm inför mörkret
välgörande, gör mig inte
närsynt förblindad längre
jag hittar bättre där än ovan jord
själen blir snöblind i ljuset
ljuset lurar mig att sluta tänka
kunna bedöma var avgrunden finns
ljuset är som en spotlight
en fråga om kultur och maktintressen
belysning och neon
samma slags spektakel och lurendrejeri
det är handen som pekar
vägleder på villovägar
jag går inte i fällan
på flera sätt
är jag lyckligtvis större än noll




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-01-07 14:06



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Jag tycker om den här dikten! Den vänder på begrepp som ljus och mörker.
Både mörker och sjukdom kan - sett i större perspektiv, ge mer vägledning om vem man är och vart man går -än om man bara går rak väg fram. Att bara gå dit ljuset (makten?) pekar det är inte heller min melodi!
2024-01-08

    Jag är fan större än Sartre VIP
Snyggt skrivet och riktigt bra flyt i texten!
2024-01-08

    Sefarge VIP
På sitt sätt upplysande
Skrivet!
Jaa ljus finns i många
olika tappningar,som
flyktigt berömmelse
ljus el. under förhörs
-ledares riktade lamp
-sken. Dock det bästa
Ljuset för mig alltid är
Gryningens första be
-friande strålar!






2024-01-08

  TrollTörnTrappan VIP
Ja, även ljus kan bli alltför starkt - om det riktas som en strålkastare - när makten pekar åt ett håll för alla - då kan man behöva gräva ned sig bland skuggorna för att se...

2024-01-08

  Kungskobran VIP
Att förledas är lätt
det gäller att hitta rätt,
ljuset är min symbol
hittar mitt mål
går ej i fällan så lätt
hittar även i mörkret rätt




2024-01-07

  Gabrielw VIP
Tolkar det som hur ljuset så lätt kan linda in en i ignorans, och att omfamna det mörka istället för att gömma sig för det kan berika, kanske till och med göra hel. Eller en dikt om att acceptera döden, och iom det bli frisläppt. Oavsett väldigt vackert skrivet
2024-01-07
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP