Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I livets smedja

 

 

Livets redskap behövde förnyas
dom gamla fungerade inte längre

gick in i livets smedja
för att göra nya

började med att försöka tända ässjan

misslyckades
om och om igen

när jag var nära att ge upp
kom smedmästaren 
och ställde sig vid min sida

tände ässjan
och delade med sig av sina erfarenheter

berättade hur jag skulle göra
för att smida redskapen jag behövde

när jag var färdig
tackade jag för hjälpen

stängde dörren till smedjan
och fortsatte min väg genom livet




 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2024-01-08 10:12



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Att ha haft en mästare/smedsmästare som hjälp och stöd någon gång i livet betyder mycket för fortsättningen på livets resa.
Fint författat.
2024-01-16

  Susen VIP
Be om en hjälpande hand en styrka i livet
2024-01-10

  Respons VIP
Det är en konst att be om hjälp. Viktiga ord!
2024-01-10

  Öknens Ros VIP
Ibland behövs en hjälpande hand.
2024-01-09

  Blomma-Stjärna VIP
fina ord, i tacksamhet och ödmjukhet - jag blir påmind om att se över mina redskap i livet och att man kan få ta emot hjälp på vägen, av någon som har den rätta erfarenheten, någon som kan och vet - tack!
2024-01-08

  WyS VIP
Delad glädje är dubbel glädje.
Tacksam för alla medhjälpare stora som små!
2024-01-08

  Kungskobran VIP
Av andra lär man sig bäst
kanske hittar du din läst

Vandra vidare i livet min vän
lär dig hantera kärleken

2024-01-08

  Linda CH VIP
Ibland behövs lite hjälp på traven. Fin ödmjukhet i texten.
2024-01-08

  Olof Lagerhorn VIP
Originella och mycket fint utvecklade
bilder, om att vara öppen för att se
och lära nya erfarenheter.
2024-01-08

  Sparvögat VIP
En hjälpande hand på livets färd ~
så fint att finna dess ljus…
2024-01-08

  Maria Sundelin VIP
Tillsammans når vi längst
Kramar
2024-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP