Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måndag

 

Jag har nittionio liv
får alltid en puss efter en kyss
åtta dagar efter jordens undergång
dansar jag i natten
”all the young dudes”
so what om jag är sexti !
dansar fram under stjärnorna
rastar hunden i sjunde himlen

Jag är fri
Jag är frisk
Jag finns

/små livsglada tåg rusar
genom varje fiber
det måste vara
tågen som ännu inte gått/

~~


Det är måndag
ett halvår sedan livet våldsamt
berövade mig min sista oskuld
det enda aningslösa jag hade kvar
jag har tagit mig ljusår för stunden

/accepterar och omfamnar
själens civilkurage att trotsa all jävlighet/

synapser sprakar till igen
hela mitt väsen
åker som ett eldklot ut i rymden
och landar
med högre makter i magen

Jag är lugn
Jag har lungor
Och länge kvar

 




Fri vers (Fri form) av KattenKin VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-01-09 22:44



Bookmark and Share


  Gabrielw VIP
”jag har nittonio liv, får alltid en puss efter en kyss” skriker av omätlig harving fram oavsett hinder, och att det bra kommer igen. Fantastiskt mening.
Resten talar om att återfå livsgnistan efter något ohyggligt, om människans förmåga att genomgå mer än vad hon tror. ”Rastar hunden i sjunde himlen” snyggt skrivet om att bejaka små stunder i vardagen!
2024-01-12

  Gunnar Hilén VIP
Du gör mig glad !

De mörka makterna avskyr livslust.

Därför ska vi bara ösa på och ösa på.
2024-01-10

  TrollTörnTrappan VIP
Tydligen överlevde du (vi) jordens undergång!?!

Underbart du fick ta med dig hunden dit upp till sjunde :-)

Trevligt med de bägge treenigheterna : fri, frisk, finns respektive lugn, lungor, länge...!

2024-01-10

  Respons VIP
En dikt som sprakar av livsvilja!
2024-01-10
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP