Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Nedsvärtat hjärta

Mörker sprider sig om kvällen

I natten breder det ut sig

Ljuset avtar i ett nedsvärtat hjärta

Som bär på mänskligt lidande

Och själslig smärta

Livstidsdömd i en kropp

Man inte av egen fri vilja valt

Anno 1884 hägrar i ett minne

Gamla artefakter från

Ett konstnärligt författar sinne

Strindberg anklagades och åtalades

För att ha hädat Guds ord och sakrament

I novellsamlingen Giftas

Men friades sedermera 1884

Något som inte är lika möjligt

Idag som förut

Vad kan man skriva numera som blir

Anklagat och åtalat nuförtiden?

När trosfridslagen avskaffades 1970?

 

Peka ut andra för att ägna sig åt nazism

Eller vara nazister såhär 79 år efter 1945

Och en människa kan numera bli anklagad och åtalad

För kränkande förtal och falsk tillvitelse

Om det är människor som svär sig fria

Från skuld och orsaksansvar

Från bilder och filmer om det förflutna

Så får du se och veta anno 2024 !!

Politiken har övertagit religionen

I sekulariseringens tecken

När det gäller varats stora allvar!

 

Taleptox Skrev

Den 20240109

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-01-10 06:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP