Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vinterfrossans årstid


Sömnlösa nätter i Ukraina

Åtgärdande galenskap

En konfliktsökande man

Galenskapande sprider sig

Försök att väcka reaktioner

Sömnlösa nätter i Ukraina

Människor vakna mitt i natten

Av bombardemang med granater

Och några ropar åt dem att vakna!?

Civila bostäder förstörda

Från andra sidan gränsen

Ett avskaffande av nazism

För att nå en hjältestatus

I det egna hemlandet bland

Militär symbolik och parader

Att få stå där med medaljer

På rocken vid Kreml

Ett maktövertagande av inloppet

Och utloppet till Svarta havet

För att ha makt över handel

Och militär passage

Till Medelhavets vackra nejder

Motreaktion mot EU's växande

Ett smärtfyllt slut möter en

Konfliktsökande man

Omskriven i massmedia

En man som längtar efter semester

Tillbaka till rötterna?

Ett land som är stort

Försöker han göra större!

Åh att kunna få åka på

Bad och solsemester till Krim!

Och åka på Svarta havet

I en rysk yacht

 

Taleptox Skrev

Den 20240110

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 34 gånger
Publicerad 2024-01-10 07:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP