Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min lärare i arkeologi Göran Burenhult (1942 – 2023)


Skrattens konung


En skriftlös värld du lärde om
med kvicka ord och fakta
Av dig jag nya bilder fick
de växte fram så sakta
Du fick oss alla att förstå
att utom ram man måste gå
om någonting man finna vill
Så ligger det just till

I landskap som jag for förbi
vart än det var jag skulle
jag sedan tyckte mig få se
en gravhög i var kulle
Din undervisning gav effekt
och själv var du en visdomsfläkt
som sade Det finns bara svar
för den som frågor har

Nog var du allt en glad galosch
det vittnar vi om många
Ditt ämne var ditt element
och eldades med ånga
Med skämt och allvar i en kör
lät du förstå att tuta-kör
med spade, hacka, hand och såll
kan ge en nyckelroll.



26/11 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-10 11:06



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Fint, humoristiskt och fullt av kärlek!
2024-01-12

  Respons VIP
En fin hyllning till en betydelsefull lärare!
2024-01-11

  Kungskobran VIP
Så fint skaldat om en saknad person
2024-01-10

  Blomma-Stjärna VIP
Å, vad du skriver bra - det är för taskigt att han är död nu den här underbare arkeologen - han skulle ha uppskattat din visa till fullo och tackat med kramar och skratt, om jag fattat rätt!
2024-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP