Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Sparvögat


~En doft av rosor~

 



Sänd mig en doft av rosor att vila själen i
en vacker doft av rosor så sången sorglös bli

Ej törnebuskens smärta, då sången sorgen bär
ty törnens djupa svärta tonernas skymning är

~~ ~~

Sänd mig i rosens skönhet en fager mjuk nyans
ty bladens fagra skönhet berör ej törnens krans

Så sången bär på lycka som stilla himlen når
ja sången bär på glädje i törnfågelns spår

 




Bunden vers (Rim) av Sparvögat VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2024-04-11 09:29



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker text som ett mellanting mellan psalm och bön som lindrar smärta.
2024-04-16

  Eva Helene VIP
Vacker och meditativ text som landar så mjukt
inom mig.
2024-04-15

  Anya VIP
Åhh så vackert om både det mörka i livet och det ljusa. Jag tolkar, precis som Marita, texten som en bön. Du skriver som bara du kan skriva. Bravo!
2024-04-13

  Marita Ohlquist VIP
En berörande text som jag tolkar som en bön.
2024-04-12

  Susen VIP
Berörande och vackert följer jag ordens resa med spirande glädje fångar du mitt inre.
2024-04-11

  Öknens Ros VIP
Underbar poesi!
2024-04-11

  Olof Lagerhorn VIP
Ros och törne blir till dur och moll, och dina mjuka och vackra turneringar av dessa,
blir till en sång om glädje och hopp.

2024-04-11

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag har kanske använt begreppet förr när det gäller ditt skrivande men i så fall gör jag det igen. En profan psalm med uppgift: smärtlindring. Och det behövs.
2024-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Sparvögat
Sparvögat VIP