Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Tankar för en dag


Längtan efter trygghet

Taktik i vardagen hämtat från

Uråldriga arkeologiska fynd

Du vet som en del säger

”Det har alltid varit så

Sedan urminnes tider”

Skillnader mot förr suddas ut

I spåret av onyansens konstnärliga artefakt

Kompromisslös poesi bidrar med sitt!!

En människa kallas in för att lära sig

Att försvara ett land och nation

Med hänvisning till plikt och lag

Tas ingen hänsyn till frivillighet

Med maktens språk kallas denne in

Med maktens tvång om så behövs

Genom media granskas och dokumenteras

Varje liten detalj och förödande beslut

En styrande människa längtar efter att

Förse sig med ansvarets trygghet

Med hjälp av andra och deras

Autonomi dras en människa inför

Rätta om den vägrar eller protesterar

Om andra vägar söks kan en människa

Bli sjukdomsförklarad som en fuskande bluff

Som inte höll måttet för maktens

Vilseledande höga ambitioner

I en längtan efter trygghet

 

Taleptox Skrev

Den 20240112

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2024-01-12 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP