Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gott nytt


Om ännu ett år har gått
Och om jag har spenderat
Hälften av det året på sjukhus
Kan man undra om jag lärt mig någonting?
Behovsmedicinerna som jag var så rädd för att ta
Har till slut blivit mina vänner
Men det är mina envisa vanföreställningar
Som ligger och lurar i bakhuvudet
Om nätterna väcker de mig
Rösterna
Stressande faktorer behöver skalas bort
Lämna mig och de i mitt liv ifred

Gott nytt år




Fri vers av Music mind VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-13 11:41



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Förstår att du skriver en närmast dokumentär okonstlad ärlig text rätt ut från hjärtat och det är väl därför som jag kommenterar. Konkret. Jag ogillar versal vid varje menings start. Någonstans tycker jag att man ska värna om skriftens regler även om poesin ger all frihet. Så här:

'Om ännu ett år har gått
och om jag har spenderat
hälften av det året på sjukhus
kan man undra om jag lärt mig någonting?
Behovsmedicinerna som jag var så rädd för att ta
har till slut blivit mina vänner
men det är mina envisa vanföreställningar
som ligger och lurar i bakhuvudet
Om nätterna väcker de mig,
rösterna
Stressande faktorer behöver skalas bort
Lämna mig och de i mitt liv ifred'

Allt gott, önskas!

2024-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Music mind VIP