Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Tankar för en dag


I spåret av en lettisk ådra

En bild av styrka hos en kvinna

Hoppet och tålamodets metafor

En människa är rädd för henne

Hur hon ska gestalta livet i öst

Rysk förväntan på en lettisk poet

En kvinna fylld med mod

Blockerad hos nämnden

Med ett publiceringsförbud

Ansedd att skriva olämpliga

Texter grundade på

Felaktig historik

Ur hennes styrka växer hennes

Hopp och tålamod

Vinden viskar hennes namn

’Vizma Belsevica’

Som så småningom fann sin musa

I spåret av en lettisk ådra

 

Taleptox Skrev

Den 20240115

<+>

 

Dikt tillägnad minnet av Vizma Belsevica (1931-2005)

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 30 gånger
Publicerad 2024-01-15 07:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP