Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Tankar för en dag


Olycka dämpar reslust

Snö har fallit under natten

Fyra decimeter tjockt

Än så länge uteblir snöplogen

Människa fast i sin bostad

Insnöad på landsbygden i norr

Mat hemma i kylskåpet

För några dagar

Bitande kyla på fyrtio minus utomhus

Hunden fryser lätt på fötterna

När den går omkring utomhus

Ute på isen går en man ner sig

I sjön och drunknar i ensamhet

Efter att ha kört snöskoter på isen

Den vägde för mycket på isen

För att isen skulle hålla

Ingen kom till undsättning

Och hjälpte till i hans olycka

I saknad av familjen är blott

Minnet av hans existens kvar

Ett fotografi talar om hur han såg ut

Han längtar inte längre att resa långt bort

När snön fallit så tjock

 

Taleptox Skrev

Den 20240115

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2024-01-15 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP