Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kylans vrål på utsidan

Spraket från kamin hörs i bakgrunden, orden trillar på
Jag försöker drömma mig bort, in i min fantasi
Vill sätta mina ord på pränt, söker ivrigt efter idéer
Låter fingrarna glida över tangenterna, tänker inget
Bara ser svarta bokstäver sakta glida fram

Snön yrde ner hela natten, min värld blev vit av kyla
Himlen trillade ner, himlen trillade ner
Inne sprakar värmen i kamin, kylan gnider sig emot väggarna
Släpp in mig, släpp in mig, hörs dess vrål
Men jag vill inte frysa, inte nu

Det är mörkt ute, mina ögon försöker vänja sig
Rådjuren vandrar i trädgården, vi fick ögonkontakt
Ni stirrar bedjande på mig, ni fryser och är hungriga
Det syns i era ledsna blickar, jag avundas ej er
Vintern är hård, kylan svår. överlevnaden kickar in

Kaminen värmer husets inre kretsar, men kylan jobbar på
Vill in i varje skrå, varje hörn det kan nå
Men inte idag, inte idag, här sprakar värmen i kamin
Medan kylans vrål ekar och viner på utsidan av mitt hus
Livet har sin gång, bara vänta ut, värmen kommer




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-15 17:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP