Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tvivlande kärlek i extas


Den blödande kärlekstaggen

Det visade sig till slut

när själen slog en knut

att mitt liv med den käraste vännen

den sista för mig av de finaste av männen

 

var ett påhittat Samarkand 

utan den utlovade oasens törstande rand

en lersörja utan ljus för små tårnas sirlande sand

ett stormigt hav utan strand

 

nu må jag inte leva mer

min själ mäktar inte fler

den kärleken kommer inte tillbaka

jag har fått min beskärda kaka

 

Jag lägger mitt arma hjärta till ro

en törnetagg har lindats omkring den blödande

i flera tusende år sövande

som en vass naggande smärtsam klo




Prosa av Leo Lo VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-16 19:15



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Starkt och smärtfyllt.

Igenkänning. Fast jag hoppas min själ vågar och mäktar fler. En enda räcker. Den rätta.
2024-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP