Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är meningen att detta skall bli en barnvisa.


Dingon


Om människosläktet inte fanns
så fanns inte dingon heller
Han viftar på öronen och sin svans
knappt någonsin alls han skäller
Men lurig han är, ty han bitas kan
och stjäla din matsäck, ack ja minsann
försvinna långt bort med bytet
Förnöjt ses det leende plytet

All värdighet har han, äter ej
ur händer på den som bjuder
och ändå så ynkligt han åmar sig
med gnäll som i nejden ljuder
om någonting går som han inte tänkt
Naturen har klagandet honom skänkt
ett vapen mot arga sinnen
att nyttja som lindrande linnen

Han är ju en varg och hund i ett
och kan inte rakt bestämma
vem helst han vill vara, det har vi sett
Han främling är, ändå hemma
Som barn är han liten, en hundvalp lik
får mjölk likt en sådan från ömsint tik
men vild är han, bör du veta,
och härskar i vildmarken heta.



3/12 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-20 16:51



Bookmark and Share


  Respons VIP
Det går nästan att höra en melodi. Passar bra som barnvisa.
2024-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP