Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sätt på dig masken och var stark, glad och normal

 

I det här själsfrånvarande samhället så måste man hålla masken. Fasadens yta ska vara snygg och lyckad. Visar man svaghet så kommer man absolut inte att bli älskad och respekterad. Håll masken och verka stark för om du är en förlorarskalle så måste du bli utfryst och övergiven och kallas för svikare.
Fasadens yta ska vara snygg och lyckad.
Gå med ett påklistrat leende på stan och
var som folk. Du måste vara normal för att
bli älskad och sedd. Du är tvungen att vara
stark för att överhuvudtaget existera för de
lyckade människorna som surfar genom
livet på en räkmacka. Akutpsyk är en slags
sopstation för de utslagna och värdelösa.
Du får skylla dig själv för att du är så svag
och kom inte och säg att vi har gjort något
fel. I det själsfrånvarande samhället gäller
det att vara normal, lyckad och stark.
Det gäller att vara en duktig produktions-
och konsumtionsenhet som håller samhällsmaskineriet igång. Ta dig i kragen
och ryck upp dig. Sluta skylla ditt dåliga
mående på andra. Bli vuxen någon gång.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-21 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP