Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skatan och visionären


Det som inte dödar…


Den tanke
som på något plan
berör
Kan också vara
den som
sinnesfriden stör

En tanke
som både kan bära
och brista
Som alternativ
väljer nog pessimisten
det sista

En annan
som är
en obotlig visionär
Väljer kanske
att pröva
om tanken är av
sådan sort
han själv kan behöva
En bärande tanke
som i motvind
kanske kan
hålla trots allt

Trots att han
tvekar en smula
när allt verkar
jobbigt där han
på högsta
våningen står

För att pröva
om den tanken
bär eller brister
Vecklar han
nog ändå likt
en vetgirig skata
sina vingar ut
och tar sats
Innan han i
lufthavet kastar sig ut




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-22 10:48



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Om att ha livrem och hängslen (eller vingar) när mankastarsig ut i det okända.
2024-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP