Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
23 januari 2024


Guden i tanken

Guden i tanken är en tanke. Inget mer. Det gäller likväl den ”kristnes” gud samt ateistens.

Insikt föds ur Guds tystnad. Gud är i tystnad. Tanken som den ”kristne” och ateisten förlitar sig på för dem aldrig till tystnaden, aldrig till Gud. Satans viskande är tanken som övertygar den falskt kristne om att tanken är Gud, och ateisten om att den är grunden till logiken.

När de ber i tanken till gud dyrkar de Satan. Satan dyrkar sig själv genom de nominalt kristna. När de resonerar intellektuellt låter de Satan ledsaga dem. De vet inte vad tystnad är, vad insikt är, vem Gud är, vem de är. De vet ingenting, men tror på tanken som fyller egot med falsk kunskap. De är visa, för det säger minsann tanken.

De har förminskat Gud till en tanke och dyrkar den som om den vore Gud. Tankens version av världen blir deras sanning, deras verklighet. De lever i en falsk verklighet som grundar sig på tanken. Det är demonen i själen, jagets skugga.

Däri uppstår allt lidande och alla kategoriseringar av lidande som har sitt ursprung i tron på tanken, och som i den materiella världen uttrycker sig i form av påhittiga diagnoser med olika namn som låtsasexperter (som lider av samma själsliga svarta hål) använder för att försöka hjälpa andra som är lika vilsna. Den blinde leder den blinde till den blinde, bort från den som ser.

Allt den lidande människan behöver göra är att syna Djävulen. Att se dess mun trycka sig intill örat och den falska versionen av dig lyssna på lögner. Se vad som sker. Allt du behöver göra är att vara i det tysta. Däri kommer insikten och därmed försvinner problemen och smärtan som aldrig fanns. Den som lider lever i tanken. Den som lever synar tanken.

En religion och dess ledare gör bara sitt jobb om den pekar anhängaren tillbaka till tystnaden där Gud är. Men de flesta utövare fastnar i ritualer, dogmer och tankelekar och ledaren likaså.

De har glömt Gud i kyrkan och pekar överallt förutom tillbaka till honom. De må peka mot heliga texter, men vantolkar och förstår inte vad de läser eftersom tanken är deras tolk. Satan tolkar bibeln åt dem mitt i kyrkan.

De kan läsa något heligt, men tanken förvrider det till något korrupt som de sprider likt ett virus till vilsna sökare. De lär folk att lyssna på tanken, på Satan. Så bygger Satan sin armé mitt i Guds tempel.

Fast, Guds riktiga tempel är inom oss. Det är den där tystnaden där han har sin vistelse. Tystnad är språket Gud talar, som Rumi skrev.




Prosa av KPJ Sundquist VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2024-01-23 19:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP