Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så att själen kan få syre och glädjas i lugn och ro

 

Samhällets ondska genererar psykisk sjukdom, våld och överhuvudtaget misär. Att få ett mörker serverat av de som borde vara väldigt mån om att hjälpa en. Plötsligt så exploderar det besinningslöst våld och all skuld läggs på den sjuke och psykiskt misshandlade. Samhällsmörkret njuter av att vara i ett maktfullkomligt överläge och ordinerar så mycket antipsykotisk medicin så att brottslingen patienten blir helt avstängd och bortkopplad från verkligheten under två helt bortkastade år. För läkarna njuter av sin totalt maktfullkomliga position oåtkomliga i sitt missbruk. Patienten kommer ut efter några år och begår sådana bestialiska brott så att hela Sverige hamnar i chock. Patienten som har blivit gravt vanvårdad och psykiskt misshandlad under hela sitt liv är överlycklig trots att han befinner sig i helvetet på Växjö rättspsyks låsta paviljong. Samhällets avstängda kärlekslösa attityder fortsätter för evigt och folk undrar vad är det för fel? En 14-årig tjej bränner ned familjens villa efter åratal av sexuella övergrepp. Pappan är en mycket omtyckt och respekterad präst. Mamma är en väldigt skräckslagen liten mus som gömmer sig för djävulen. Vad är det då som fattas i samhället? Kärlek helt enkelt och enkel vänlighet så att själen kan få syre och glädjas i lugn och ro.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-01-24 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP