Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ökända svenska känslokylan

Det tillintetgjorda barnet går omkring och skjuter med automatvapen på sin skola.
Ett grymt mobbat och sjukt barn i ett
sjukt och alldeles för hårt samhälle i
vilket människor går sönder av den
ökända svenska känslokylan.
Det tillintetgjorda barnets begravning
har inte många sörjande. Mamman som
väljer att flytta till en annan stad bort
från skammen och utfrysningen.
Sverige är ett friskt och funktionellt
land på ytan och Ulf Kristersson
smilfinken tycker att vårt land
är bra med 1,5 miljoner fattiga.
Statsministerns katastrofalt dåliga
verklighetsförankring och mobbingen
i skolorna och på arbetsplatserna.
Om jag var ung så skulle jag också
vara en hemmasittare, totalt asocial
i min egen bubbla med ständigt stressade
och skenheliga föräldrar som aldrig har
vare sig tid, energi och kärlek. Jag går in
i musikens hela universum och jag vägrar
att anpassa mig och kompromissa.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-24 21:03



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Att vara utsatt för mobbing är ett rent helvete. Vuxenvärlden ser åt andra hållet för att slippa se.
2024-01-25

  rostspik VIP
Mobbing är ett allvarligt samhällsproblem som många inte förstår sig på. Eller ens har intresse av att lösa.
Jag har aldrig hört om nån skolkurator eller skolpsykolog som fått bukt med mobbing. Exakt aldrig.

Det finns en skev, pisshumanistisk teori som går ut på att det bara är barn som mår dåligt som mobbar. Och att de slutar mobba om man bara daltar med dom lite.
Detta är lögn och önsketänkande.
Mobbare mobbar för att de tycker det är roligt. Rötägg finns i alla åldrar.

Frågar man skolkuratorer och sånt folk om vad som görs mot mobbing svarar de i regel med nåt svävande om att "arbeta förebyggande" eller att "ha en öppen dialog", temadagar, grupparbeten med mera i den stilen.
Och medan de övar munläder på sina möten och konferenser pågår mobbingen som vanligt ute i korridorerna.
2024-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP