Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Runt runt i rondeller

Folk som älskar att köra runt i sina trygga rondeller i panik. Som en centrifug snurrar de
i rondellen som inte har några avtagsvägar.
Att försöka tala de till rätta är lönlöst då inget man säger går in. Slutkörda undrar de vad det är som är fel. Ska livet verkligen behöva vara så här, accelererade i en rondell, stress, panik?
Idag har toppfart uppnåtts och till slut förvandlas allting till smör. Det olevda livets obarmhärtiga uppenbarelse. Som effektiva enheter i samhällets maskin förväntas man tänka och att handla på ett speciellt sätt. Hur själen mår är ovidkommande. Människan är en kugge i maskinen som snurrar runt i en rondell.
Folk ska bara glömma det där med kärlek, glädje och integritet. Alla måste vara effektiva. Vår plikt är att producera och konsumera mer.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-25 23:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP