Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag bara står här i rummet


Skulle jag ropa dig tillbaka
när du går allt djupare
in i spegeln?
Djupt in i världen som kanske
inte finns.

Jag står här bara
och saknar som jag lärt mig
att göra.

Jag bara står här i rummet
där en dilrouba
försöker hålla demonerna borta.

De viskar ur väggarna och säger
att de vill lära mig ordens klanger.
Dilrouban jagar bort varje dikt
och öppnar fönstret mot sånger
som ingen förstår.

Men jag tror att de sjunger
i den varmaste aningens hjärta.

Jag ser mot horisonten
som sakta närmar sig
försöker höra något
som inte går att förstå.

Våra avskedssånger fångas
av vinden och förs till ingenting
där ljuset lyser in i hjärtats
mörkaste rum.




Fri vers av Färdskrivaren VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-26 12:10



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Vedisk ton i denna text där Atman närmar sig Brahman. Dilroubans strängaspel är som ekrarnas musik i samsaras cykel.
2024-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Färdskrivaren
Färdskrivaren VIP