Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Själv presenterar jag mig ej med yrkestitel, vilka intressen jag har eller vilken sexualitet och typ av social status eller ens vilken religion jag tillhör. Jag väljer istället att 'låsa in' dessa möjligt ställda frågor i min tysta garderob. Av rädsla.


Vad är absolut lojalitet?






Vad är lojalitet?
Franska ordet för att leva i slaveri?

Det värsta som kan hända är väl total lojalitet.
När någon tvingas arbeta enligt ett schema

som får dem att fjättras vid sin arbetsplats
utan möjlighet att ta rast, gå på toaletten,
få i sig föda och vätska.

Om hela samhället dör av lojalitet...
fjättrade och slagna i lojalitetens bojor...

Om någon skall vara en galärslav,
då kan vi alla svälta ihjäl tillsammans.

Ingen kliver av eller på
allmänna kommunikationer.

Allt stannar av, hela samhället fryser till is,
blir till en enda stor saltstod.

Ingen kan längre röra sig,
allt blir som i pompeji.

Som om brinnande och flytande lava
lägger ett helt land i aska.

Samtliga valar i havet
strandar för att följa annan i döden.

Vad är det som händer,
när apatin blir fullkomlig?

Då finns det i alla fall internet
och alla har möjlighet att få spel.

(Jag väljer här att lägga texten
i kategorin 'fabel/saga', av lojalitet)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2024-01-31 06:52



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
det där om att inte ge ut
personlig information
jag skriver på ett visst sätt
där jag inte pratar om kön
andra verkar visst göra det
vet inte hur de gör
men människor frågar mig
ofta, "är du man eller kvinna?"
jag låter det få vara obesvarat
vad spelar det för roll egentligen?
jag har en diagnos,
och det är:
"människa"
2024-01-31

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
vackert om agenda2030
hörde igår att bill gates
ska välja vilka
böcker vi ska läsa?
och idag sa EU att de
kommer fjättra twitter.com
om de inte följer
censureringsregler
vi är på väg åt helvete...
som alexander gustaffson sa igår...
"Precis som min cigg, så njuter jag av att se skiten brinna.
Drick upp, vrid upp volymen och försök njuta av det istället."
jag var ganska fjättrad vid bella
även när jag var trött på henne...
jag skrev hela dagarna till henne
medans hon arbetade
som reiki healer
men mot slutet
så tog jag bort
allt jag sagt
innan hon
kommit in
i chatrummet...
så ja, jag var lojal
det kan vara fint också...
2024-01-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP