Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men du


Rymningen

Det river och sliter i min kropp
Likt ett vilddjursdjurs längtan
Men du, jag håller mig till lagom ändå
Det är så vi svenskar gör
Det är en ned ärvd tradition
Som håller oss i schakt
För här ska ingen dansa på bordet
Eller klottra på väggarna i stan
Eller skrika och gasta galenskap som fan

Men det river och sliter i min kropp
Inom mig bor en längtan
Men du, jag står i kö
Och väntar på min tur
Och betalar med kort
Eller rent ut av med min lur
För det är så vi svenskar gör
För det håller oss i schakt

Men kanske en dag jag möter honom
Han som håller sig i schakt
Men säger
Men du,
Jag kan det här med att stå i kö
Jag betalar också med min lur
Fast jag har en djurisk längtan i mitt bröst
Jag har en ton likt poeternas röst
Ta min hand
Jag ska visa dig hur vi vilddjur smiter från vår bur




Fri vers av Tyst prosodi VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-02 01:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Död åt Jante

Dina möjligheter är stora
ingenting att förlora
död åt jante som vill dig förtvina
låt solen på alla skin
2024-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Tyst prosodi
Tyst prosodi VIP