Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Somliga vill tidigt på golvet luta, att krypande betala i färsk valuta, en sådan där som kryptisk telning, strax får någon sin tilldelning, av liv som 'hur skall detta sluta'.


Plats för tänkta lustslott, pal ats?






Vad är det nu som gäller i just vårt land?
Det var ju på tapeten att slopa 'sommartid'.
Att i tid som ställa om klockan alltså.
Sker det i april och vilket datum då?

Jag vet ju inte heller när påsken infaller,
när det är midsommar eller ens 'höstlov'.
Det är så besvärligt för djuren även,
tänker jag, att när de väl vant sig.

Då är inte klockan fem längre, utan då
blir det få se nu, är det kl sex eller fyra?
En annan sak, var det klockan fjorton
som raketerna och bomberna skulle iväg?

Skulle kriget börja eller sluta just idag
och just den tiden vid midnatt? Det kan
ju ha varit vid 23-tiden eller 01.00.
Det är besvärligt till och med krigiskt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-02-11 03:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP