Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnat alla i landet Bråttom.


Ta hand om dig


Den tid som du har får du aldrig igen
Betänk det när inte du minns vad är klart
för du har haft bråttom, du godaste vän
och kanske du yvs av din fart
Det blinkar som lampor i huvudet ditt
men vad är det dock för en mening
att memot görs tomt att det lyser i vitt
Du dör inte av en försening

När timmarna flyter och något är kvar
stäng av det som bara är påhejad press
Det finns inget endaste hållbart försvar
för dig att ta del av all stress
Din själ och ditt hjärta skall hålla i år
ej enbart den närmaste stunden
Du tänker minuterna går blott och går
och du blir vid sysslorna bunden

Ta hand om dig, vännen, ditt liv som är ett
kan aldrig förökas till fem eller fler
Av händer har du bara två, har du sett
så hur skall du klara av mer
Att skynda kan nog vara vettigt ibland
men bara om det gäller livet
Allt måste väl inte bli gjort av din hand
och varför det alls ta för givet

Stig ut från din synvilla, ta några steg
känn gräset och gruset som nuddar din hud
och tralla så glatt på din nyfunna väg
befriad från piskande ljud
Du är bara du, och du duger, min vän
hur snabbt eller långsamt du för dig
Det skall ock den veta som annat tror än
och endast med svårighet hör dig.



28/12 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-02-11 12:21



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Uppskattar tredje stycket starkast. Kul hur vad som borde vara självklarheter likafullt pockar på att observeras..! ..och att det i somliga fall finns skäl även att skynda - ett ödmjukt medgivande.
2024-02-15

  Kungskobran VIP
Saliga är de saktmodiga för de skola besitta världen
Mateus 5:5
2024-02-12

  Blomma-Stjärna VIP
varning för stress, snyggt skrivet och sååå aktuellt-
2024-02-11

  Respons VIP
Viktiga ord i vår tid!
2024-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP