Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sockor

Tur att det brinner en brasa.
Det börjar bli kallt om foten.
Känslorna börjar att rasa.
Snart tar jag en tugga av soten.

Nu brinner min socka så glatt.
Den som värmde mig förut.
Det fylldes på med människor där vi satt.
Snart tog värmen från sockan slut.

Jag tvingade alla runt mig
att ta av sig sin jacka och sko.
struntade i klagomål och "nej".
Snart fick jag en väldig ro.

Men snart hade elden brunnit klart.
Kläderna var helt förstörda.
Alla skulle frysa snart.
Snart var alla döda.














Bunden vers (Sonett) av Hilding Wickström
Läst 40 gånger
Publicerad 2024-02-11 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hilding Wickström
Hilding Wickström