Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Godkväll så det ledas


Klasister

Låt mig presentera det du är ovetande om
Något som inte kräver vetenskapens grund
Som inte behöver en vidare förklaring
Något du ser i din vardag och väljer rätt bågar

Klasister
Inte klassiker och inte nynazister
Utan 2020 talets nyrasister
Som definierar rätten att leva genom vad du är född med

Klasister
Mänskliga rättigheternas utformare
För att rättfärdigt kräva att andra ska rätta sig i ledet
Utan förutsättning att klara vardagen
Klasister tro sig äga planeten i framtiden

De som driver på fundamentet om elitism
Och som baserar sin logik på klass hierarki
En ny form förakt med en tydlig form av deras så kallade hållbarhet

Driver på om en ekonomisk världs agenda men producerar vapen och hävdar försvar genom lagen tar sig rätten att bryta mot den och använder narkotika som är receptbelagt så det kan göras lagligt

Orkar inte filosofera mera
Eller diktera mera
Nu är den presenterad
Fantasin
Som min dikt handlar om

Klasister




Fri vers (Spoken word/Slam) av Ocpoet
Läst 42 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-13 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ocpoet
Ocpoet