Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dr Magnusson och Natalie heter i själva verket något annat. De kanske inte ens finns längre. Eller om de funnits, så har de bara funnits i någons fantasi troligen. Ingen av dem har någonsin varit i trakten av Armbåga, vad jag vet.


Skjulets hemliga aktiviteter






Doktor Magnusson hade berättat för Natalie hur han fick
sin föreställning om hur en del människor borde få sin del
i rättvisan tillgodosedd.
Han verkade tycka att har man sagt A så får man även som
uppleva B. Konsekvenserna av sina uttalanden alltså. Han
hade hört någon säga om

ett känt mord, att hundratals människor under en trettio år
eller så, hade tagit på sig ansvaret för att ha bringat någon
speciell person om livet.
Så oavsett om tillvägagångssättet varit ett annat, om de
erkände sig skyldiga så skulle de få straffet, inte bara
uppmärksamheten.

Dessutom ansåg han att straffet skulle motsvara brottet.
Det vill säga att om man erkände mord eller blev över
bevisad om att ha begått detta,
så skull man själv bli tagen av daga. Han menade att det
fanns flera 'bra' sätt att bringa en människa att dö, utan
att någon behövde känna sig

skyldig för att agera bödel. Bästa sätten kunde han beskriva
i en handledning. Det var bara att läsa i den, så skulle en
själv genast veta hur detta brott
bäst skulle kunna beivras. Exempelvis att den som stal kläder,
skulle få tillbringa en viss tid utan kläder, den som stal skor
skulle få tillbringa strafftiden

utan skor. Handlade brottet om ekonomiska medel, skulle
den fråntas möjligheten att ha ekonomi. Den som stulit teknik
som hade med kommunikation
att göra, så skulle straffet innebära att den skyldiga' skulle
bli utan just dessa saker/möjligheter. En tid befann sig
Dr Magnusson och Natalie

strax utanför Katrineholm. Det var där de som träffades.
Närmare bestämt i ett enplanshus vilket där gick under
benämningen skjulet.
Där kunde såväl personal som gäster fika. Att det fikades
i även andra länder, kände de inte till. Bara i Sverige fanns
det en kultur och vanlighet

att människor hade någon sorts konditoriverksamhet, var
de fullt införstådda med och inte ens i en stad som Paris,
kunde skylta med sådana vanor,
enligt Dr Magnusson. Nu trodde sig även Nataliee veta att
utomlands fanns det helt enkelt inte någon tradition av att
äta kanelbullar till en kopp hett

eller ett glas kallt. Mycket skulle de ha förvånats blott de
fått veta.Det var en så kallad offentlig hemlighet, att denna
vana förekom i just detta land.
För hur skulle det ha kunnat se ut om även andra länder
hade eller ens haft en tradition liknande just denna? Det
hade förstås kunnat få konsekvenser.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-02-15 04:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP