Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Horisontens hjärta


Frihet i en isfri å

Våren är i annalkande 

En isfri å flyter fram i lugn ström

Snösmältning accentuerar ån

Våren är på väg med blind fart

Fiskar simmar motströms

Fångas med in vevat bete

Av en fiskare iklädd termokläder

Kylan ligger på plus minus noll

Fiskarens ryggsäck med termos och smörgåsar

Står lutad mot en parkbänk

Några fåglar matas intensivt i

Åkanten av en gammal dam

Hon har kunnat bli pensionär

Trots ett hårt genomgånget liv

Inga anhöriga har hon kvar här i landet

Son och dotter har flyttat utomlands

Maken är bortgången sedan flera år

Staden vid åkanten myllrar av liv

Och rörelse av flanörer och trafik

En konstnär målar en tavla av ån

Från sitt fönster på fjärde våningen

En fotograf fotograferar damen

Som matar några fåglar

Inga bekymmer av världslig karaktär

Syns till bland flanörer och trafikanter

Himlens hemligheter är mystiskt dolda

I en isfri å simmar fiskar fritt omkring

 

Taleptox Skrev

Den 20240215

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-02-15 09:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP