Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikten av att väcka bortglömda och gamla trauman,

 

Glömda och gamla trauman plågar mig

Och det stör ofta min sömn och drömmar

Jag vet inte var de kommer ifrån och vad som orsakade dem

Men jag känner hur det trycker hårt på min själ

 

Jag skulle vilja förvisa dem, glömma dem för alltid

Men jag vet att det inte är bra, att det inte är lösningen

För de försvinner inte, utan gömmer sig bara i mig

Och de dyker upp när jag minst anar det

 

Därför måste jag möta dem med mod

Att föra fram dem i ljuset, ge dem ett namn

Att förstå deras mening, att acceptera deras förflutna

Att förlåta sina misstag, att tacka dem för deras lektion

 

Det är det enda sättet jag kan bli av med dem

Och att leva ett liv fullt av kärlek

 

och varför det är viktigt att möta våra trauman, även om de är bortglömda eller gamla. Trauman är känslomässiga sår som påverkar oss djupt och kan påverka våra liv negativt om de inte behandlas. Trauma kan få oss att känna oss oroliga, deprimerade, arga, skyldiga, skämmas eller misstroende. Trauma kan hindra oss från att ha sunda relationer, njuta av vackra saker, nå vår potential eller acceptera oss själva.




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-02-15 09:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP