Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
4 februari 2024


Skogsväktaren på kalhygget

Djävulen skjuter dig
med pilar av tårar.

Blodet rinner
ned från kinden.

Följ vägen
i den tysta bönen
för att besegra ondskan.

I tystnaden
är pilar guldpelare

som visar
riktningen
till skytten.

Han står
i mörkret,

väntande,

på att du lämnar
ljusets tröskel

och vänder om
för att få smaka
på smärtan.

Pilen var den tår
drömjaget fällde

i jakten på bytet
som aldrig fanns.

Var tankens
väktare i drömmen

och aktören
som agerar på orden

vågar inte ta
sitt första steg.

När du ser på

kan inte jaget
resa sig och gå
sin onda väg.

Hela den mörka
förtrollade skogen
är ett tanketempel.

Hugg ned varje tall
tills ditt inre kalhygge

välkomnar fågeln
som kvittrar i tystnad.

Sitt där på Satans stubbar
som väktaren över tanken

när dess nya skott
försöker föröka dig,

med yxan
i högsta hugg.

Du är
skogsväktaren
på kalhygget.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-16 17:06



Bookmark and Share


    KPJ Sundquist VIP
Begreppet rasism (likt sexism, antisemitism, homofobi, islamofobi osv.) ser jag mer som ett förmörkande försök att leda ordtolkaren från vad det egentliga begreppet maskerar, dvs. hat. Därför skulle jag skriva "Hat är sataniskt".
2024-02-17

    Tidsljus_Timelight
Rasism är sataniskt.
2024-02-16
  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP