Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dårar och ledare

 

Alla nationer har sina dårar

Som sprider lögner och skrämsel

Men alla nationer tillåter inte dårar

Att styra sitt land med våld och hänsynslöshet

 

Vissa nationer har modiga människor

Som står upp för sina rättigheter och frihet

De utmanar dårarna och deras anhängare

Och kräver rättvisa och demokrati

 

Andra nationer har tysta medborgare

Som följer dårarna och deras agenda

De blundar för orättvisor och övergrepp

Och låter sig styras av rädsla och propaganda

 

Vilken nation vill du tillhöra?

Den som låter dårarna regera

Eller den som låter folket bestämma

Det är ditt val, det är din era




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-02-17 17:50



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Jaa en demokrati sköter aldrig
sig själv den måste vårdas
Med hänsyn omsorg
o tillåtas växa till
medborgares
fromma!
;)
2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP