Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är det vår i luften.


Kuttrasju i kärlekstunneln


Det finns en tunnel, en stig för kära
en vacker lövgång intill Visby mur
Den lockar oerhört om man är nära
och i den skuttar många gnagardjur
Ni skulle se dem när de frampå kvällen
av lustens lycka lämnar sina vrår
de allra hemligaste dunkla ställen
för vildkaninens underbara vår

Och där går människor, glada, unga
med röda hjärtan synliga i skyn
som dansar vilt i egen härlig klunga
och målar rosor på den varma hyn
På lätta fötter vandrar pojkar, flickor
helt glömska av den värld de lever i
och icke kännandes av sten och stickor
och inte en sekunds melankoli

Men där går också med sina tanter
de äldre män som gärna väcka vill
sin hustrus ögon upp som diamanter
och inte roas av att sitta still
Det är en stig för lyckliga kaniner
precis som för var mänsklig åldersklass
Om kärlek sjunger allihop, och skiner
och syrsan kompar med sin kalebass.



6/1 2024




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-18 11:42



Bookmark and Share


  Respons VIP
En mångbottnad betraktelse över människor och djur i kärlekens tecken.
2024-02-20

  TrollTörnTrappan VIP
Skön grön "tunnel" där jo!! Under knotiga träd - om vi nu tänker på samma sida av den eviga muren - måhända avser du snarare de täta buskagen som vetter åt nya stan..?
2024-02-18

  Glitträ VIP
Ha haa! Kär och galen som räven som pinkade in reviret. Verkligt.

Här får både djur som människor följa sina sköna instinkter på fröjder, och våren med sina stilar som att dansa och ge rosor får du fram med övrigt på ett fint sätt.

2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP