Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Freja och Bergatrollet


Lika uråldrig är du

Jag kommer med det varma vindarna
Gyllene lockar dansar runt mitt huvud
På ryggen bär jag båge och pilar
Snörad är min midja
Leende, längtande

Jag har varit på jakt längre än mannaminne
Lika uråldrig är du

Jag knackar på bergets port
"Vem är du?"
Hörs en dov mullrande stämma inne från berget
"En amazon"

"Men vem är du?"
En vrede hörs i berget eka
"Freja"
Ger jag som ett självklart svar

Med styrka från tusen krigare öppnar du din port
Så jag lyfter min båge och siktar på ändan där bak
Men i bergatrollets sten stjärt
kan inga köttsliga pilar fästa
Du muttrar något uråldrigt
Och stänger bergaporten med ett brak

"Jag tror inte på gudinnor från norr"
Dånar du som svar
Vilket hörs mellan bergen eka oräkneliga dar




Fri vers av Tyst prosodi VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-21 08:20



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fantastisk dikt.
Manligheten var som en vägg omöjlig att komma åt.
Berget har dock numera rämmnat.
2024-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Tyst prosodi
Tyst prosodi VIP