Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Förgängligheten

 

Skönheten finns i det förgängliga. På samma datum kan man både mista och få. Han pratade om prövningens dag. Hon och han sjöng, Jag vill tacka livet, på olika språk. Snön lämnar regnstänk på mitt fönster. Tröttheten känns massiv. Dagen grå. Det lilla barnet skrattar ända nerifrån magen. Livet ligger framför att erövras steg för steg. I mötet blir vi till.

 ©Eva Hedlund fd Langrath 2024

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-02-21 17:06



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Jaa!" i mötet blir
vi till" skönvävd
komposition i
ord som bild
att vardags
filosofiskt
fundera
utipå?
;)


2024-03-04

  christian hüls VIP
En stillsam, varsam betraktelse om liv och död, om att omfamna båda, om att ge och få kramar till och av livet, om att sorg inte bara bör vara förlust och smärta utan även liv att leva, tillsammans med andra att minnas och leva med! Underbart skrivet!
2024-02-25

  Emanuel Sigridsson VIP
En livskraftig text där "entropin" är omvänd och varför inte om vi inte vet säkert om livet. Navet för mig blir, trots det orimliga, barnet som slår ut som en blomma med sitt skratt.


2024-02-22

  Anya VIP
Eftersom även jag tagit del av gudstjänsten känner jag igen mig. Sannerligen prövningarnas dag....även idag. Du skriver så vackert. Jaa i mötet blir vi till. Tänker på Anders Hansen som säger att tre saker är viktiga för vår lycka. Relationer! Relationer! Relationer! Du fångar det.
2024-02-22

  Bibbi VIP
Begrundar.
2024-02-22

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om att se framåt med tillförsikt.
Ja, i mötet blir vi till.
2024-02-21

  KYREUS of Sweden
(De älskande:)
HON + HAN
sa med
en mun:
"Vi ...Ä R .....varandra."
2024-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP