Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Idag, i Ungern, avgörs vårt öde


 Idag, i Ungern, avgörs vårt öde.

Mannen som verkligen älskar dig, kanske blir han arg ibland, kanske ignorerar han dig vid andra tillfällen, men han kommer aldrig att lämna dig! likaså kommer vår Natovän Orban att ge oss tecknet på ömsesidig vänskap idag, eftersom vi är i stor fara som ett land, snälla Gud, lämna oss inte i förtvivlan som folk. Fram till Erans dag, där det förflutna fortfarande lever I tempel, pelare, mynt och inskriptioner Där konst och tro fortfarande ger sin skönhet Och tiden satte sina spår och intryck Fram till Erans dag, där de vise undervisar Och kungar och drottningar visade sin härlighet Där strider utkämpades och fred söktes Och legenderna och myterna som berättelserna förmedlade Fram till Erans dag, där gräset växer sig högt Och floden flyter med mild nåd Där naturen och människan i harmoni kallar Och solen och månen omfamnar Fram till Erans dag, där minnena består Och nuet och framtiden möter det förflutna. Våren är här, återfödelsens tid Jorden håller på att vakna ur sin vintersömn Blommorna blommar, fåglarna sjunger, solen skiner Luften är frisk, vinden är mild, himlen är blå Våren är här, glädjens tid Folk ler, barn leker, älskare kysser Festivaler börjar, musik fyller luften, färger bländar Anden är lätt, stämningen är ljus, hjärtat är varmt Våren är här, hoppets tid Frön spirar, träd växer, grödor frodas Regn ger näring, vinden pollinerar, bin surrar Livet är rikligt, tillväxten är uppenbar, framtiden är lovande
Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2024-02-23 02:36Bookmark and Share


    Tidsljus_Timelight
Sverige ska in i NATO om vi så måste prostituera oss för Erdogan och Orban.

NATO är nödvändigt kortsiktigt å långsiktigt.
2024-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Man undrar ibland...
2024-02-23

  Koloristen
Orbán har rätt syn i mycket, ja. Det ligger dock i farans riktning att han och hans parlament nu blir tvungna att släppa fram Sverige i NATO. Frågan är hur mycket press och mutor som USA och Sverige har lagt in för detta.
2024-02-23

  Jeflea Norma, Diana. VIP
yes perfectly and with common sense locally anchored.
2024-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Orbán har rätt syn i många frågor.
2024-02-23

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Den ungerske premiärministern Viktor Orbán bekräftat att länderna ska ingå ett seriöst militärt och militärindustriellt samarbete. Han har också sagt att Sverige och Ungern måste acceptera varandras olikheter, bland annat när det gäller de kristna värderingarna och situationen i Ukraina. Statsminister Ulf Kristersson är i Budapest idag för att träffa Orbán och de ska hålla en gemensam pressträff vid lunchtid.
2024-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Orban är en bra karl.
Trist bara att han är NATO-vän.
NO to NATO!
2024-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP