Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


I en distans till ordet II

Min ungdom och det förflutna

Kändes så avlägset och långt borta

Tiden kröp fram som en insekt på väggen

Och jag hade det stundtals så tråkigt

Med stor smärta och mycket värk

Kom fördjupad förnimmelse och existens

Kroppen tog mycket stryk genom åren

Och det påverkade somatiska tillstånd

Skadad och åter skadad hankade jag mig fram

Vad andra ansåg hamnade i skymundan

För den smärta jag kände av tillvarons mångtydighet

Förvirrat lever en människa endast för stunden

Jag höll på att bli mer rationellt lagd med åren

Och framtidens mystik och misär pockade på

Att åldras gör att man känner sig mattare än förr

En tendens till svagare tankegångar infinner sig

Att kunna få vara sig själv och säga vad man tycker

Blev en stark prioritet på äldre dagar tänkte jag

”I 30 års åldern ska dom vara” sa jag om kvinnor

Som jag kunde tänka mig att träffa

”Hur gammal är du?” frågade en kvinna

”Jag fyller 61 år i år” sa jag

”Är du så gammal!?” sa hon

”Det gör inget” sa en man

”Så gammal är du inte ännu. Det finns

De som är betydligt äldre än du” sa en man till mig

”Nä, kanske det!? Men jag är äldre idag än förut” sa jag

”Var du glad för det. Att du åldrats.

Det finns de som inte ens blir 5 år” sa en man

”5 år det känns som så länge sedan” sa jag

”Kan tänka mig det.” sa en man

” I en distans till ordet i alla fall” sa jag

 

Taleptox Skrev

Den 20240223

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-02-23 10:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP