Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På meditativ pilgrimsvandring på kyrkogården


Sorgens lenande minneslund

Det var en gång en vandrares dag

då den glittrande kyrkogången var vag

bland omkullvälta grav- ljus och stenar

där minneslunden sorgen lenar

 

vandrarens minnen svällde av sorg

i en väl gömd korg

den ensamna graven var då utanför muren

på en ödslig kall plats likt den mörka kuren 

 

Tillsammans gick vi vandringen en solig dag

den glittrande gången var ej längre vag

minnena kom åter vid den solvarma muren

nära vännen och blommorna skuren

 

hand i hand gick vi tvenne tu

för att känna den del av Du

där hjärtats dörr fram till nu var stängd

och nyckeln till känslornas labyrint varsamt hängd

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa av Leo Lo VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-02-24 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP