Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När nyhetsflödet är nattsvart och man inte förmår processa det. "I'd love to change the world, But I don't know what to do, So I'll leave it up to you" /Ten Years After


BORDEBÖRDA

Jag borde strida vid fronten.
För lilla Amira.
För hennes föräldrar som inte längre finns.

Jag borde värna aktivt om naturen.
Och om djuren.
Utrotningshotade arter som snart ingen minns.

Jag borde engagera mig politiskt.
Stävja problemen.
Bristande vård. Våld. Gängkriminalitet.

Jag borde stå på barrikaderna.
Men här sitter jag.
Samvetstyngd. I all min litenhet.

Har jag ändå rätt att glädjas?
Över våren.
Över lärkans första drill?

När jag hör om alla öden.
Om allt lidande.
När jag som människa inte räcker till?








Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-25 21:35



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Igenkännande sammanfattning!
Men bättre det,än att alls ej bry
sig?Och t.o.m tillgripa våldsam
-heter gentemot andra?
2024-02-26

  Kungskobran VIP
Jag borde gjort de
jag borde gjort de
det är ingen ide
att grubbla över de

2024-02-26

  Marita Ohlquist VIP
En bra text att läsa och begrunda.

2024-02-26

  rostspik VIP
Bra om den enskilda individen kontra samtidens fasor och politiska problem. Våren och lärkan bildar effektfull kontrast.
2024-02-26

  Cikoria Blå VIP
Vi måste orka glädja oss åt lärkan!







2024-02-25
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP